Terug naar home

Wijzigingen Monitor

Het begrijpen van de releasenotes en het testen van de updates vraagt veel tijd. Een steeds weer terugkerende activiteit die daardoor een groot beslag legt op de capaciteit van het functioneel beheer. De Wijzigingen Monitor (WM) vergelijk de huidige met de nieuwe omgeving en geeft inzage in de impact door de wijzigingen af te zetten tegen het gebruik van de functies.

Elk ziekenhuis heeft te maken met het testen van updates van de EPD-inrichting. Het testproces bestaat voornamelijk uit het doornemen van leveranciersdocumentatie (Releasenotes), gevolgd door het testen van de applicatie op specifieke onderdelen en het testen op regressie door procesgerichte testen. Echter het blijft tot aan livegang van de nieuwe update vaak een verrassing welke functionaliteit wel of niet behouden blijft, of toch niet een deel van de inrichting of instellingen veranderd is.

De Wijzigingen Monitor geeft de beheerders de mogelijkheid de applicatietest uit te voeren middels Change Directed Testing (CDT). Uitgangspunt van CDT is het testen op basis van de wijzigingen (verschillen) tussen de huidige (productie/test) en geüpdate (acceptatie) omgeving.

De Wijzigingen Monitor controleert per module miljoenen objecten, velden en instellingen en stelt aan de hand van gebruik van het object en de soort wijziging en de grootte hiervan een prioritering vast. Beheerders kunnen zo efficiënt op basis van gebruik en prioriteit de applicatietest uitvoeren en aanvullingen geven op regressie- en gebruikerstesten.

Er zijn voor vier gebieden Wijzigingen Monitoren ontwikkeld:

  • Datasets.
  • Digitale Dossier Registratie.
  • Ordermanagement.
  • Werksettings.

Vragen, opmerkingen of anderzijds geïntereseerd in ProActief-beheer? Neem dan contact met ons op:

+31 6 50 52 61 25
info@iconhc.nl
Utrechtseweg 129 3702 AC Zeist