Alle berichten

Round Table 1; ordermanagement

Op donderdag 1 juni 2017 was de eerste Round Table een feit. Het was een zonovergoten dag met een goede opkomst en met een beetje file leed konden we toch op tijd starten.

Er waren 14 deelnemers uit 9 ziekenhuizen naar Zeist afgereisd om rondom het thema ordermanagement inzicht te verkrijgen in de aanpak van Proactief Beheer. Met praktijkervaringen uit het RIVAS, een van de voorlopers op het gebied van Proactief Beheer, en een demonstratie van de mogelijkheden van de inzet Data Discovery door iCON, ontstond een ontspannen en leerzame ochtend.

De steeds toenemende hoeveelheid data brengt Functioneel Beheer in een nieuwe positie. FB kan deze data namelijk gaan inzetten om in eerste instantie het EPD lean te maken en ontdoen van haar ballast. Een volgende stap is het EPD-gebruik van de zorgverleners analyseren en zo gefundeerd met ze in gesprek gaan over mogelijke verbeteringen. De kwaliteit van de registratie neemt hierdoor toe met uiteindelijk een betere zorg tot gevolg.

Door de digitale transformatie zijn we in staat om het verhaal uit de data te halen. Presentaties van Bas Velders en Arnoud den Hollander laten zien hoe dit werkt met de inzet van de nieuwe SSBI-technieken.

Bas Velders laat in zijn dynamische Qlik demo zien hoe het precies zit met de orders, ordersets en suborderdefinities. Met enkele muisklikken worden antwoorden zichtbaar gemaakt op lastig oplosbare vragen. Een krachtige manier om inzicht te krijgen in trends, gebruik en afwijkingen.

Tanja Maas van het Rivas laat met haar collega’s Paul en Arnoud in een bevlogen verhaal zien hoe de ervaringen in het RIVAS zijn met Proactief Beheer. Performanceproblemen met de taakserver konden worden herleid tot de oorzaak op ordergebied. Hierdoor werd een oplossing snel gevonden. We staan nog aan het begin, maar mijn ambitie is om iedereen binnen beheer hiervan te overtuigen, gaf Tanja aan.

Los van de presentaties was er tussentijds veel discussie ontstaan over diverse inhoudelijke kwesties rondom CS-Order. Deelnemers reikten elkaar openhartig oplossingen aan en boden spontaan aan om te helpen. Een sfeer die we voorstaan onder het motto; “alleen ga je sneller, maar samen kom je veel verder”, kwam helemaal tot haar recht.

Op deze zonnige dag zag de toekomst voor een actieve rol voor het Functioneel Beheer er goed uit.

Wordt vervolgd!