Alle berichten

Round Table 3; ordermanagement, Wijzigingen Monitor in de Praktijk

Op donderdag 22 februari vond de derde Round Table plaats voor Ordermanagement. Dit keer schoven een aantal ziekenhuizen voor het eerst aan, in totaal waren er 14 deelnemers uit 9 verschillende (HiX) ziekenhuizen. Thema was dit keer de Wijzigingen Monitor in de Praktijk.

Omdat dit voor veel deelnemers de eerste sessie was hebben we de tijd genomen om kennis te maken en elkaar op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in de verschillende ziekenhuizen. Een aantal huizen zijn inmiddels over naar HiX 6.1, anderen hebben de upgrade nog voor de boeg. Veel ziekenhuizen werken met standaard content, anderen werken met een eigen inrichting.

In navolging van de Round Table Sessies voor Ordermanagement gaan we starten met een Round Table Dossier. We laten een eerste impressie van de Dossier Dashboard zien die vele mogelijkheden biedt. De eerste RT Dossier zal plaats vinden op donderdag 17 mei.

Het thema voor deze keer bleek voor iedereen relevant. Of je nu werkt met standaard content of niet, iedereen heeft te maken met nieuwe versies, hotfixes of content updates. Hoe kun je als functioneel beheer hiermee om gaan, hoe pak je dit organisatorisch op en hoe kan de Wijzigingen Monitor hierin ondersteunen?

Na een korte introductie van de Order Beheer Suite en benchmark zijn we ingegaan op de migratie van HiX 6.0 naar 6.1 binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hun ervaringen met de organisatie rondom een dergelijk omvangrijk traject vormen een mooi voorbeeld van een aanpak waarbij de business in de lead is binnen het ziekenhuis, en de IT een ondersteunende rol speelt. De Wijzigingen Monitor is volgens JBZ van onschatbare waarde, omdat daarmee Proactief Beheer een geweldige impuls kan krijgen. Verschillen tussen de oude en nieuwe omgeving worden met het dashboard snel inzichtelijk, wat helpt bij het stellen van prioriteiten in het testen van een nieuwe versie. Potentiele problemen worden ondervangen en nieuwe functionaliteit kan inzichtelijk gemaakt worden waardoor de organisatie kan worden voorzien van degelijk advies.

Marieke van Meer, Unithoofd Functioneel Beheer van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: “Met de iCON Order Beheer Suite hebben we goud in handen. Jullie weten nog niet half hoe waardevol deze tooling is!”

Het JBZ heeft zich tot doel gesteld om komend jaar minstens 40% van de tijd van functioneel beheerders te besteden aan Proactief Beheer.